Armscor

1905 kaksi englantilais miestä Roy Squires ja William Bingham perustivat yhtiön nimeltä Squire,Bingham & Co. Yhtiö alkoi maahantuomaan aseita ja

Liikkeen kuva 1900-luvun alkupuolelta


patruunoita, 1930 luvulle mentäessä liikkeestä oli tullut erittäin suosittu aseliike.

1941 liikkeen muutettiin kantamaan Sportsmen´s Headquaters nimeä samalla kun Cleso S.Tuason osti liikkeen. Vain muutamia kuukausia omistajan vaihdoksen jälkeen syttyi toinen maailmansota ja Japanilaiset valtasivat Filippiinit, jonka johdosta asemyynti oli kielletty. Tämän ajan Celso myi vaatteita.

Sodan jälkeen Celso kiinnostui valmistamaan aseita ja patruunoita, viimein 1952 Filippiinien presidentti antoi Celso Tuasonille luvan valmistaa aseita ja patruunoita. 1960 luvun puolessa välissä Celso antoi yhtiön poikiensa Bolo, Butch ja Conkoyn hoitoon. 1980 Squires Bingham & Co tuli holdin yhtiö, hallinnoimaan Tuason perheen liiketoimintoja. Bolo Tuason alkoi johtamaan ase ja patruuna tehdasta jonka nimeksi tuli (Arms Corporation of the Philippines) ARMSCOR

Eric Grauffel käyttää
ARMSCORin komponentteja


ARMSCORista on 40 vuoden saatosta kasvanut yksi maailman isoimmista ase ja patruuna valmistajista, ARMSCORin tuotteita myydään yli 40 maahan. Todistuksena ARMSCORin laadusta on ISO 9001 sertifikaatti jonka on saanut vain muutama ase ja patruunavalmistaja maailmassa.

Armscor omistaa 5.5 hehtaarin tontin josta tehdas rakennukset täyttävät 3,5 hehtaaria. Lopuilla 2 hehtaarilla on ampumaratoja, joilla kapasiteetti riittää pitämään isojakin kansainvälisiä ampumakilpailuja.

Eric Grauffel ja Demetrio
Tuason, ARMSCORin johtaja


ARMSCOR valmistaa Pistooleita, revolvereja, haulikoita, pienoiskivääreitä ja ilma-aseita. ARMSCORIN suosituin tuote on 1911 mallinen pistooli, josta ARMSCOR valmistaa erilaisia variaatioita erilaisilla kaliipereilla. ARMSCOR valmistaa asemallistoja mm.STI:lle ja Tanfogliolle. Patruunoista ARMSCOR valmistaa erilaisia patruunoita ja komponentteja. Vuodesta 1999 ranskalainen Eric Grauffel (Maailmanmestari World Shot XII,XIII ja XIV) on käyttänyt ARMSCORin komponentteja. Huolimatta ARMSCORin suurista saavutuksista yhtiö kehittää tuoteitaan jatkuvasti jotta ARMSCOR tulisi aina olemaan tunnettu laadustaan.